ABOUT

My photo
Oslo, Norway
Studying Lighting Design at Buskerud University College in Norway. This is my personal inspiration blog - but feel free to look around.

MINDBOOK



I faget Lysdesign får vi hver uke ulike oppgaver vi skal løse og fremstille i Mindbooken vår. En Mindbook er en inspirasjonsbok der vi skal skrive ned tanker, tegne, lime inn bilder - alt som måtte falle oss inn. Det er også en tredjedel av karakteren i faget. Vi kan få alt fra å observere matrialer, ta bilde av flere materialer ved siden av og skrive hva vi ser. Hvordan reagerer en matt flate i forhold til en blank flate når lyskilden står fra en viss avstand. Eller, hvordan kan lys påvirke et objekt, hvordan kan lys få et objekt til å forandre seg? Dette er typiske oppgaver vi skal løse i løpet av uka.

Det jeg opplever som mest positivt med å ha en Mndbook er måten jeg lærer pensum på. Vi har ingen pensumbøker, bare anbefalt litteratur som kan være alt fra magasiner som Wallpaper* og FRAME til tyngre litteratur som Made of Light, The Art of Light and Architecture, Mark Major RIBA. Når vi har praktiske oppgaver som er obligatoriske hver uke får man noe ut av faget og det man skal lære og man stiller forberedt til timen.

Egentlig kan man ha en Mindbook uten å studere også, det er morsomt å rable ned hva som inspirer deg og se hvordan du utvikler din personlige stil.

No comments:

Post a Comment